V nové rubrice Recepty našich babiček zveřejňujeme nejlepší recepty našich čtenářů, které se mnohdy dědí z generace na generaci. Dnešní recept není sice příliš starý, ale je jednoduchý a představuje výborný způsob, jak si připravit lahodnou a do měkka upečenou krkovičku.
V minulém díle jste se mohli seznámit s rychlou bublaninou k odpolední kávičce. Dnes přinášíme tip na skvělý oběd, a to na nakládanou krkovičku. Z vlastní zkušenosti víme, že pro svou větší tuhost nemusí vepřové maso každému vyhovovat. V případě naložené krkovičky se ale nemusíte ničeho obávat. Krkovička zároveň bývá přiměřeně prorostlá, tudíž se při pečení natolik nevysuší, jako například vepřové plecko. Maso se po upečení se bude jen a jen rozpadat.
Dnešní recept na naloženou krkovičku nám zaslala paní Hana Nováková.
Naložená krkovička
Ingredience: 6 plátků krkovice asi 2 cm silné, 5 kousků střední cibule, grilovací koření, kremžská hořčice, 8 velkých žampionů, velká tatarka, sůl.
Postup: naložíme nejlépe den předem plátky masa, nesolíme, přidáme k nim grilovací koření – rovnou polévkovou lžíci, 2 polévkové lžíce kremžské hořčice a celou velkou tatarku. Řádně promícháme a pod folii dáme do lednice. Druhý den na dno pekáčku dáme 3 na hrubo nakrájené cibule, rozprostřeme maso a veškerou marinádu, přidáme oloupané a na hrubo nakrájené žampiony, osolíme a posypeme zbylými dvěma cibulemi. Zakryjeme pekáček alobalem a pečeme přibližně 50 minut na 170 stupňů, pak odkryjeme a dopečeme do měkka. Podáváme s chlebem či bramborami a k tomu rajčata, okurky na kolečka a jistě i vychlazené pivko. Moc dobrá mňamka.
Za výborný recept děkujeme!
Sdílejte své recepty s i-Senior.cz
Máte chutný recept, o který se chcete podělit? Zašlete nám ho, a my recept připravíme k vydání. Své recepty zasílejte na e-mail: i-senior@email.cz
Hana Nováková







