Králík po lisabonsku

Podzim už je tady a s ním i první lovy divoké zvěře. Možná, že se vám tak do kuchyně dostane koroptvička, bažant nebo králík. Jakou speciální pečínku z nich ukuchtit? Inu možnosti, jsou všelijaké. My se zaměříme na králíka (který je nejsnadněji k sehnání) a upravíme ho po způsobu světového gurmána Achillea Gregora. Připravte se na dlouhé čekání odměněné slastí i těch nejvytříbenějších chuťových pohárků.

Suroviny pro přípravu masa: králík, anglické slanina na špikování, kyselá smetana, sůl; hladká mouka na zahuštění šťávy

Reklama

Suroviny pro přípravu marinády: 2 sklenice vína (výběr záleží na vás), 1 sklenice vinného octa, cibule pokrájená na drobnější kousky, špetka pepře, snítka jalovce a pět bobkových listů.

Suroviny na marinádu necháme krátce přejít varem. Po vychlazení naložíme do marinády králíčka, vložíme do lednice a necháme dva dny rozležet. Třetího dne, maso vyjmeme a osušíme, prošpikujeme slaninou, nasolíme a pečeme na omastku (nejlépe z rozpuštěné slaniny). Při pečení podléváme králíka marinádou. Jakmile je maso dozlatova upečené, zahustíme šťávu moukou a po provaření ji scedíme a vzniklou omáčku zahustíme kyselou smetanou.

Reklama