Tatarák a jiné fígle

Dnes vám přinášíme trochu inovační recept na „tatarák“. Dozvíte se například, jak si udělat vaši oblíbenou pochoutku na vegetarianský způsob.

 

 

 

 

Tatarský biftek na dozlatova opečené topince potřené česnekem – hovězí zadní umeleme nebo naškrábeme, přidáme žloutek, worcestr, mletou papriku, kečup, olej, hořčici, sůl, pepř, najemno nasekanou cibulku a malinko majoránky, dobře promícháme a necháme chvíli uležet v lednici.

Tuto pochoutku mnozí známe, ale znáte ještě další?

Tatarák z lososa, lososí stejk jemně nasekejte a /krom cibule/ pomalu a jemně ochucujte zmiňovanými ingrediencemi. Tato lahůdka je nejlépe podávaná s opečenou vekou.

Tatarák z hub, nejlépe se hodí sušší houby jako holubinky, smrže…. osmažte, nasekejte či namelte a přidávejte ostatní známé ingredience.

Tatarák z brambor, ale i třeba z fazolí. Povařte, opět nasekejte a ochuťte podle svých chuťových buněk.

Pomalu tatarák vždy promíchejte a nechte vychladit.

Tip na závěr:

Když topinku nejprve trochu posolíte a potom potřete česnekem, získáte daleko lepší chuť. Určitě si skvěle pochutnáte!

 i-Senior.cz

Reklama
SDÍLET