Salát z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je velmi chutná a nízkokalorická potravina s řadou vitamínů. Jeho chuť je osvěžující a je nádherně křupavý. Není třeba se jej bát, jeho chuť není tak výrazná jako chuť bulvy celeru.

 

 

 

V české kuchyni se stále moc nezabydlel, a je to škoda. Kromě tohoto salátu je vynikající řapíkatý celer zabalit třeba do rolády z kuřecích prsou.Důležité je celer do salátu oloupat, protože jinak na něm zůstanou tužší dřevitá vlákna.

Ingredience (Množství je cca pro 4 osoby)

1 balení řapíkatého celeru

3 jablka

100 g slunečnicových semínek

100 g rozinek nebo 100 g sušených brusinek

300 g bílého jogurtu

Citronová š´táva ½ citronu

Sůl

Pepř

Postup

Řapíkatý celer oloupejte škrabkou na brambory, nakrájejte na kostky. Jablka zbavte jádřince a rovněž nekrájejte na kostičky. Smíchejte celer a jablka se šťávou z půlky dle citronu, osolte a opepřete. Přidejte slunečnicová semínka a rozinky (brusinky). Nakonec přidejte bílý jogurt a pořádně promíchejte. Nechte chvíli odležet v lednici a podávejte.

Vhodná příloha k masu, ale i jako lehká večeře s celozrnným pečivem.

Reklama
SDÍLET