Rajčátka s česnekovou omáčkou

Jaro je obdobím zeleně a první čerstvé zeleniny, a tak se i my vrhneme do kuchyně s elánem a chutí na něco svěžího a lahodného. Nezapomeneme ani na staré dobré motto, že jíst se dá i očima.

 

 

 

Suroviny: 6 –8 větších rajčat, pár stroužků česneku, mléko, lžička bramborového škrobu, sůl, pepř, vinný ocet, žloutek, olej, petrželová nať

Rajčata omyjeme, nakrájíme a rozložíme na talíř. V kastrůlku s mlékem rozpustíme škrob a za stálého míchání krátce povaříme. Nyní podle vkusu vychladíme nebo na mírném plameni vaříme dál. Každopádně však přidáme prolisovaný česnek, žloutek, ocet, olej, sůl, pepř a žloutek. Dobře prošleháme, až vznikne jemná omáčka, kterou rajčata polijeme. Na závěr posypeme zelenou petrželovou natí, koprem, pažitkou nebo čerstvou bazalkou a podáváme s opraženou bagetkou.

Reklama
SDÍLET