První nachlazení je za dveřmi, tak je raději zabouchněte

zdroj: pixabay.com

Bylinky, recepty našich babiček a přírodní produkty – těm lidé důvěřují zejména při prevenci a lehčích formách nachlazení. Vychází to i z průzkumu, který provedla vloni na podzim společnost Angelini. A jak to máte vy?

Reklama

Směrem k přírodě

Nachlazení, pokašlávání a posmrkávání nemusí nutně patřit k synonymům podzimu. Je třeba především myslet na prevenci a podporu imunity. A kdy začít? Právě teď. Výsledky průzkumu ukazují, že řada nemocných se dnes při lehčích potížích s kašlem a nachlazením obrací k přírodě a čistě přírodním produktům. 64 % respondentů spoléhá na tradiční domácí léčbu a jen 3 % jsou rozhodnuta jít k lékaři.

Rostoucí obliba bylinek

Léčí, dodávají chuť řadě pokrmů a jejich obliba stále stoupá. Tomuto trendu odpovídají také čistě přírodní sirupy. Téměř 60 % respondentů si bylinky kupuje, doma si je pěstuje 24 % respondentů a sbírání v přírodě uvádí 6 % respondentů. Přírodní produkty s sebou nesou nízké riziko vedlejších účinků, ze kterých určité obavy vyjadřuje pouhých 6 % respondentů.

Investujte do prevence, ušetříte na léčbě

Respondenti přiznávají, že prevenci nachlazení zanedbávají nebo pro své zdraví něco dělají jen občas – to je případ ¾ respondentů. A jak se nachlazení nejlépe vyvarovat a posílit imunitu?

Dopřejte si dostatek vitamínů: Pro posílení imunity jsou všeobecně vhodné citrusy, například výtažky z grepu účinně pomáhají popořit imunitu právě v období nachlazení a chřipek.

Sportujte, choďte do sauny, otužujte se: Pravidelné procházky, otužování nebo saunování jsou těmi nejlepšími kroky na cestě k odolnějšímu organismu.

Pestrá a vyvážená strava: Nejen vitamíny, ale i ostatní stopové prvky jsou pro tělo důležité, dbejte na vyváženou stravu a budete se cítit celkově lépe.

Dostatečně se oblékejte: Důležité je neprochladnout, ani se nezpotit. Ideální je tzv. vrstvené oblékání, kdy můžete jednotlivé vrstvy jednoduše přidávat i ubírat.

Pravidelný pitný režim: Dostatek tekutin je základem pro správné fungování ledvin a chrání před únavou. Tekutiny můžete doplnit také v podobě polévek a obyčejné vody.

Lucie Paseková

Reklama