Netradiční koláč na více způsobů

Cibule, pórek, žampióny nebo špenát. Pokud alespoň jedna z těchto surovin patří mezi Vaše oblíbené, pak pro Vás máme hned tři recepty, které se liší jen v menší obměně.

 

 

 

Co budeme potřebovat:

Těsto

200 g hladké mouky, 70 g másla, 1 lžíce vody, půl lžíce octa, 1 lžička soli

Náplň

4 velké cibule, 4 g tuku, 100 g slaniny, 1 a půl lžíce hladké mouky, 0,25 l smetany nebo mléka, 2 vejce, sůl

Příprava:

Těsto

Nejprve začneme přípravou těsta. Do mouky zapracujeme máslo, vodu s octem, přidáme sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté 15 minut odležet v chladu. Poté těsto rozválíme a vložíme do předem vymazané koláčové formy.

Náplň

Pokud těsto už je na svém místě, začneme pracovat na náplni. Oloupeme cibulku, kterou nakrájíme na jemné plátky a osmahneme na tuku s nakrájenou slaninou, potom už jen poprášíme moukou, smícháme se smetanou, vejci a osolíme. Nakonec náplň navrstvíme na připravené těsto.

Na vrch přidáme kousek másla a pečeme při 170 °C asi 40 minut. Koláč pak podáváme horký a na talíři ho můžeme okořenit čerstvě mletým pepřem.

Tip:

Pokud cibule nepatří k Vaším oblíbeným, pak si můžete připravit koláč ve stejné podobě, akorát místo cibule použijete pórek, žampióny nebo špenát.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama
SDÍLET