Houbové placičky se sýrem

Společně s létem přichází také sezóna pro milovníky houbaření.  Jejich úlovky se dají upravit na tisíce způsobů nejčastěji jako řízky, smaženice nebo omáčka. Dnes vám přinášíme ještě další chutnou variantu pro zpestření vašeho houbařského menu.

 

Reklama

 

Budeme potřebovat:

3 hrnky nadrobno pokrájených hříbků, 1 cibule, 2 housky, 2 lžíce másla, 250 ml smetany nebo mléka, 2 vejce, 15 dkg nastrouhaného Eidamu, sůl, pepř, trocha strouhanky a olej na smažení.

Postup:

Housky nakrájené na kostičky dáme do misky a přelijeme mlékem a necháme ho vsáknout.  Po té je rozmačkáme vidličkou a přidáme do kastrůlku, kde jsme si na másle osmažili nadrobno nakrájenou cibuli a houby. Celou směs sundáme z plotny a přidáme rozšlehaná vejce, sýr, sůl, pepř a podle potřeby zahustíme strouhankou.  Z těsta vypracujeme menší placičky, které smažíme na rozpáleném oleji a smažíme z obou stran do růžova.

Reklama