Bramborový salát s libečkem

Vánoce jsou obdobím, kdy se hospodyňky každoročně pouštějí do přípravy pokrmů podle tradičních kuchařských receptů. K nim neodmyslitelně patří cukroví, štědrovečerní bramborový salát i štěpánská drůbeží pečeně. Tradici však lze zajímavým způsobem okořenit.

Také tradiční recept na štědrovečerní bramborový salát lze ozvláštnit léčivou bylinkou. Chuťové smysly v tomto spojení potěší zejména libeček lékařský.

„Libeček je močopudný, podporuje vylučování nežádoucích solí z organismu, především chloridů. Výborně léčí záněty dolních cest močových, jeho vlivem se rozpadají močové kameny, zlepšuje vylučování trávicích fermentů a příznivě ovlivňuje také nepravidelnou menstruaci. Kromě toho odvádí z organismu toxiny, čistí krev, zlepšuje krevní oběh a posiluje srdce,“ vysvětluje nejznámější česká bylinkářka Jarmila Podhorná ze společnosti Naděje. Mimo to nádherně voní, výborně chutná a klasický bramborový salát dokáže posunout o úroveň výše.

Potřebujeme na něj brambory, cibuli, sterilované okurky, kořenovou zeleninu, plnotučnou hořčici, majonézu a v neposlední řadě právě nať libečku.

Brambory ve slupce, zeleninu a vejce uvaříme, společně s cibulí a okurkami nakrájíme na drobné kostičky, přidáme majonézu, hořčici, sůl a pepř, podle potřeby přilijeme okurkový lák a nakonec salát posypeme natrhaným libečkem.

Reklama
SDÍLET