Ambrosia: Boršč v podání Michala Hudčeka

V sedmém díle pořadu Ambrosia, který pochází z dílny Fénix rádia, se mohli jeho příznivci setkat se zpěvákem Michalem Hudčekem, kterého si na pomoc při vaření pozvali Mirka Šimralová a Jana Medvědová. A ani tentokrát nechyběla sympatická dvojice v podání Honzy Hejduka a Renáty Altmanové.
Rudý Hudčekovar (Boršč)

Co budeme potřebovat:

Reklama

30 dkg hovězího masa, 30 dkg vepřového masa, 2 klobásy, 20 dkg hlávkového zelí, 1 velká mrkev, 1 petržel, 10 dkg celeru, 1-2 velké cibule, 2 rajčata, nové celé koření, 3 bobkové listy, olej, lžíce sádla, 2-3 větší brambory, 2 kostky masoxu, 1 řepu, smetanu ke šlehání, sůl, pepř

Postup:

Na oleji osmažíme do zlatova cibuli, přidáme na drobné kostičky nakrájené maso a orestujeme (tak dlouho, až pustí šťávu). Poté zalijeme vývarem ze 2 kostek masoxu a vaříme do poloměkka s kořením. Pak přidáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, brambory a rajčata, opět vaříme a přidáme pokrájenou červenou řepu, kterou jsme si ve slupce uvařili již vedle v hrnci. Tato polévka se nemusí zahušťovat jíškou, to zvládne zelenina, cibule a škrob z brambor. Na konec zdobíme šlehačkou a nasekanou petrželkou nebo jarní zelenou cibulkou.




ŠišoMíry s Janákem

Co budeme potřebovat:

1 kg vařených brambor, 200 g krupice hrubé, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, cukr moučka, mák

Postup:

Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe den dopředu), oloupeme, propasírujeme a přidáme veškeré suroviny. Vypracujeme těsto, uděláme válečky a krájíme malé špalíčky, poté hned vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut (nebo jak vyplavou). Vodu slijeme, špalíčky dáme na talíř a posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem.

[vsw id=“dAI3lkC105s&feature=player_embedded“ source=“youtube“ width=“425″ height=“344″ autoplay=“no“]

Fénix rádio

Reklama