Začínáme grilovat kuře

Letní sezóna už je pomalu opět tu, a tak mnoho z nás oprašuje své staré grily a láme si hlavu nad tím, co nového letos svým příbuzným a známým připraví na zahradě pod otevřeným nebem. Nevěšte však hlavu, speciál o grilování je tu opět pro vás.

 Tentokrát se zaměříme nejen na recepty z masa, ale také nezapomeneme na pochoutky ze zeleniny a ovoce, a v neposlední řadě vám přineseme i pár tipů na konkrétní druhy grilů. Tak se pojďme hned podívat na všemi oblíbené recepty z kuřete.

Citronové kuře

Co budeme potřebovat: 1,5 dcl citronové šťávy, 1 dcl ovocného octu, 1 dcl rostlinného oleje, 1 polévková lžíce sojové omáčky, 2 čajové lžičky cukru, 1 čajová lžička soli, 1 čajová lžička papriky, 1 čajová lžička chilli, ½ čajové lžičky česnekové soli, ½ čajové lžičky pepře, 1 střední cibule, 1 kuře

Postup

Smícháme citronovou šťávu, ovocný ocet, rostlinný olej, sojovou omáčku, cukr, sůl, papriku, chilli, česnekovou sůl, pepř a sůl. ¼ směsi si odložíme a zbytek vlijeme do igelitového sáčku, kam přidáme i kuře. To si rozporcujeme dle libosti. Sáček zavřeme a necháme ho vychladit alespoň 8 hodin. Poté kuře vyjmeme a grilujeme, příležitostně ho potíráme odloženou marinádou.

Patříte-li k milovníkům tortil a nevíte už, čím byste jí naplnili? Pak zkuste tortilu na grilu.

Tortila s kuřecím masem

Co budeme potřebovat: 4 porce kuřecího masa, 1 cuketa, 150 g kukuřice, 1 červená kapie, 20 g strouhaného sýra, 4 tortily, olej, sůl a pepř

Postup

Maso si necháme na větší kusy. Potřeme ho olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme po obou stranách. Odložíme ho a na gril použijeme speciální litinovou grilovací pánev, na které na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu a kukuřici. Mezitím si nakrájíme na menší kousky ogrilované kuřecí maso a poté ho přidáme k zelenině. Vše důkladně promícháme. Celou směs si rozdělíme na čtyři části a dáme ji do středu tortily. Po zabalení necháme tortilu ještě chvíli na grilu, aby se prohřála, a pak už podáváme našim strávníkům.

A nakonec připomínáme pár rad, jak dosáhnout toho, aby i vaše kuře bylo dokonalé:

  • Rozhodnete-li se grilovat celé kuře, určitě ho během grilování na několika místech propíchněte, unikne tak přebytečný tuk a jídlo bude zdravější.
  • Také toužíte po křupavé kůrčičce? Získáte jí tím, že maso potřete omáčkou z medu, kečupu a sójovky.
Reklama