Tatarák a jiné fígle

Dnes vám přinášíme trochu inovační recept na „tatarák“. Dozvíte se například, jak si udělat vaši oblíbenou pochoutku na vegetarianský způsob.

 

Reklama

 

 

 

Tatarský biftek na dozlatova opečené topince potřené česnekem – hovězí zadní umeleme nebo naškrábeme, přidáme žloutek, worcestr, mletou papriku, kečup, olej, hořčici, sůl, pepř, najemno nasekanou cibulku a malinko majoránky, dobře promícháme a necháme chvíli uležet v lednici.

Tuto pochoutku mnozí známe, ale znáte ještě další?

Tatarák z lososa, lososí stejk jemně nasekejte a /krom cibule/ pomalu a jemně ochucujte zmiňovanými ingrediencemi. Tato lahůdka je nejlépe podávaná s opečenou vekou.

Tatarák z hub, nejlépe se hodí sušší houby jako holubinky, smrže…. osmažte, nasekejte či namelte a přidávejte ostatní známé ingredience.

Tatarák z brambor, ale i třeba z fazolí. Povařte, opět nasekejte a ochuťte podle svých chuťových buněk.

Pomalu tatarák vždy promíchejte a nechte vychladit.

Tip na závěr:

Když topinku nejprve trochu posolíte a potom potřete česnekem, získáte daleko lepší chuť. Určitě si skvěle pochutnáte!

 i-Senior.cz

Reklama