Dnes vám přinášíme trochu inovační recept na „tatarák“. Dozvíte se například, jak si udělat vaši oblíbenou pochoutku na vegetarianský způsob.
Tatarský biftek na dozlatova opečené topince potřené česnekem – hovězí zadní umeleme nebo naškrábeme, přidáme žloutek, worcestr, mletou papriku, kečup, olej, hořčici, sůl, pepř, najemno nasekanou cibulku a malinko majoránky, dobře promícháme a necháme chvíli uležet v lednici.
Tuto pochoutku mnozí známe, ale znáte ještě další?
Tatarák z lososa, lososí stejk jemně nasekejte a /krom cibule/ pomalu a jemně ochucujte zmiňovanými ingrediencemi. Tato lahůdka je nejlépe podávaná s opečenou vekou.
Tatarák z hub, nejlépe se hodí sušší houby jako holubinky, smrže…. osmažte, nasekejte či namelte a přidávejte ostatní známé ingredience.
Tatarák z brambor, ale i třeba z fazolí. Povařte, opět nasekejte a ochuťte podle svých chuťových buněk.
Pomalu tatarák vždy promíchejte a nechte vychladit.
Tip na závěr:
Když topinku nejprve trochu posolíte a potom potřete česnekem, získáte daleko lepší chuť. Určitě si skvěle pochutnáte!