Speciál o grilování pokračuje

Přinášíme Vám další díl speciálu o letním grilování. Dnes se dovíte, jak udělat výborný brusinkový dip nebo hermelín, kterému nikdo neodolá.

 

Reklama

 

 

Hranolky s brusinkovým dipem

Co budeme potřebovat:

600 g brambor, 4 lžíce oleje, sůl, pepř

na dip

1 jarní cibulka, 50 g sušených amerických brusinek, 200 ml chilli omáčky Sweet&Sour, 3 lžíce kečupu, 3 lžičky kari

Příprava:

Brambory nakrájejte na tenké hranolky nebo plátky a potřete olejem. Po dobu asi 15 minut je ogrilujte a občas obraťte. Podle chuti je osolte a opepřete. Na dip nakrájejte cibulku nadrobno, brusinky pokrájejte a promíchejte je s chilli omáčkou, kečupem, kari a jarní cibulkou. Podávejte k masu společně s hranolky.

Tip:

Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 30 minut.

Hermelín na grilu

Co budeme potřebovat:

4 kousky sýra Pepa na gril, 1 balení grilovacího koření

na dip

2 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce zavařeniny z divokých brusinek, 1 lžíce sladkého dezertního vína

Příprava:

V grilovacím koření obalíme sýry a pečlivě zabalíme do alobalu. Poté položíme na rozpálený gril a pečeme z obou stran asi po dobu 5 minut. Dip připravíme smícháním tatarské omáčky, brusinek a vína. Hermelín podáváme horký společně s dipem buď k masu, nebo i samostatně s pečivem a zeleninou.

Tip:
Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 20 minut.

 

  i-Senior.cz

Reklama