Netradičních pojmenování pokrmů se vůbec nemusíme bát. Dnes vám dokážeme, že i prapodivné názvy jídel mohou chutnat výtečně. A k silvestrovské noci vám přijdou zaručeně k chuti.
Sloní žrádlo
Co budeme potřebovat:
500 g měkkého salámu, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 3 lžíce worcesteru, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce cukru, 1 větší cibule, 3 kyselé okurky, 300 g majonézy, pepř, sůl
Příprava:
Smícháme olej, ocet, worcester, hořčici, kečup a cukr. Vše svaříme a necháme vychladnout. Salám, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky a promícháme s majonézou. Poté smícháme s vychladlou směsí a opepříme a osolíme. Pro lepší chuť necháme pomazánku v lednici do druhého dne rozležet.
Čertovy buřtíky
Co budeme potřebovat:
8 špekáčků, 2 cibule, 2 dl kečupu, 1 láhev černého piva, česnek, mletý pepř, sůl
Příprava:
Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme. Promícháme s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a na kolečka nakrájenou cibulí. Vše vložíme do pekáče, zalijeme kečupem a černým pivem. V troubě pečeme cca 25 minut. Až se vytvoří hladká pikantní omáčka, můžeme začít podávát s čerstvým pečivem.