Rychlé saláty

Saláty můžeme pojídat ráno, v poledne i večer. Jsou chutné a osvěžující a jejich příprava nám nezabere mnoho času.

 

Reklama

 

 

 

 

Ovocný salát – jakékoliv množství ovoce všech druhů, 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr.

Omyté ovoce pokrájíme a smícháme s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Dáme vychladit.

Zeleninový salát – jakékoliv množství zeleniny – nejlépe rajčat, 1 tatarská omáčka.

Omytá rajčata nakrájíme a smícháme s tatarskou omáčkou. Nemusíme kořenit. K rajčatům můžeme dle vlastního uvážení přidat i jinou zeleninu, která nám v salátu bude chutnat, stejně tak i vařená vejce.

Velikonoční vajíčkový salát – vajec dle uvážení, majolka, plnotučná hořčice, koření dle volby, jarní cibulka a její nať, kyselé nakládané okurky nebo salátová okurka, 1 uvařená brambora.

Uvařená vejce z koledy oloupene, pokrájíme, cibulku s natí umyjeme, na jemno pokrájíme, nakrájíme okurky. Vše smícháme spolu s majolkou, hořčicí a kořením. Vychytávkou pro získání jedinečné chuti u těchto druhů salátů je přidání uvařené, na jemno nastrouhané brambory. Necháme uležet.

Jarní drožďová pomazánka – kostek droždí dle uvážení, pár vajec, cibulka na smažení a nať z jarní cibulky či sušená petrželová nať, sůl, pepř, tuk na smažení.

Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme droždí, jakmile se rozpustí, přimícháme vejce. Okořeníme. Nakonec vmícháme nať. Při použití rostlinného oleje na smažení nezapomeňme po tomto jídle sníst syrovou mrkev.

Reklama