Řezy čtyřikrát jinak

Receptů na sladké moučníky není nikdo dost, a proto Vám přinášíme řezy ve čtyřech variantách. Pokud si nevyberete z naší nabídky dnes, v příštím díle už určitě ano.

 

 

 

Tribit řezy

Co budeme potřebovat:

Piškot

30 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1 dcl oleje, 3 vejce, 250 ml mléka, 2 lžičky kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva

Pudinkový krém

0,5 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 15 dkg másla.

Tribit krém

2 zkaramelizovaná slazená kondenzovaná mléka nebo koupený karamel, máslo

Příprava:

Piškot

Nejprve si připravíme piškot tak, že v hluboké nádobě vmícháme do hladké mouky kypřící prášek, přidáme moučkový cukr, kakao, olej a mléko. Ve vedlejší nádobě vyšleháme z bílků sníh a také jej přidáme k piškotovému těstu.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě, přibližně na 200°C. Po vychladnutí jej potřeme pudinkovým krémem.

Pudinkový krém

Uvaříme si pudink, vychladíme jej a teprve vlažný po lžících přidáváme do mísy k máslu a ručním šlehačem vytváříme krém. Cukr přidáme dle chuti. Krém rozetřeme na upečený, vychladlý piškot a poklademe BeBe sušenkami. Nyní si připravíme karamelový krém. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme karamel. Tento krém natřeme na BeBe sušenky a posypeme cukrářským zdobením. Uložíme řez do lednice a necháme odležet do druhého dne.

Tip:

Pokud chceme, aby byl pudink hustší, dáme do něj před vařením trochu cukru.

Trnkový řez

Co budeme potřebovat:

Těsto:

30 dkg hladké mouky, 15 dkg Hery, 15 dkg moučkového cukru, 2 vejce, půl kypřícího prášku do pečiva.

Ořechové těsto

4 žloutky, 15 dkg moučkového cukru, 10 dgk mletých ořechů, sníh ze 4 bílků

Příprava:

Na vál si nasypeme mouku, vmícháme do ní kypřící prášek a cukr. Po krajích položíme máslo, které jsme si rozdělili na 6-8 menších kostek a rozmačkáme jej vidličkou. Hřbetem dlaně uděláme do středu mouky menší důlek, do kterého rozklepneme vejce. Pomocí rukou vypracujeme těsto, které přeneseme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a vyválíme.  Syrové těsto potřeme povidly. Pomocí ručního šlehače si smícháním všech surovin připravíme ořechové těsto. Vznikne nám hutná, ale tekutá hmota, kterou nalijeme na těsto s povidly a rovnoměrně rozetřeme stěrkou.

Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut při nižší teplotě (přibližně 180 °C). Po upečení můžeme ozdobit vařenou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

 i-Senior.cz

Reklama