Recepty našich babiček: Rychlá bublanina k odpolední kávičce

Zdroj: pixabay.com

Vážené seniorky i senioři, blíží se vytoužený čas zralých jahod a malin, jistě i jiného ovoce, které lze využít do různých moučníků. Chtěla bych vás oslovit všechny o sdílení receptů, které máme od svých maminek, babiček, nebo z vlastních zásob. Cílem je uchovat tyto recepty pro další generace.

Reklama

Kromě toho, v tento čas začíná grilovací sezona na zahrádce, na chatě, chaloupce. Je to ten božský čas, kdy večeře venku po celodenní námaze na zahrádce, u třeba jen u obyčejného stolu s kanafasovým ubrusem, kde stojí vychlazená dvanáctka, či dvojka vína a voní grilovaný či upečený pokrm, patří právem k našemu životu. Právě na takovéto večery pak v zimě, kdy za okny sněží a mráz kreslí kvítka na skla oken, rádi všichni vzpomínáme.

Proto si vás dovoluji prosit, podělte se s takovou nějakou mňamkou ať už na gril, nebo z trouby, či třeba jen studenou i bezmasou. Je mnoho dobrých a hlavně chutných receptů mezi staršími lidmi, které jsou lety prověřené a dědí se po generace. Tím bychom je mohli rozšířit i mezi další seniory a nejen mezi ně. Proč přeci neochutnat odpoledne ke kávě nějakou tu sladkou dobrůtku od paní z Krkonoš a večer zase recept na pečené, v marinádě naložené masíčko zaslané od pána či paní ze Znojma.

Lidé by měli sdílet věci, které i jiné mohou obohatit. A to třeba i jen receptem na chutné jídlo…

A když někoho vyzývám, tak musím jít příkladem.

 

Rychlá bublanina k odpolední kávičce

Výběr ovoce: jahody, třešně, borůvky, rybíz.

Ingredience: 1x šlehačka 33%, 3 ks vajec, 25 dkg cukru krupice, 1x vanilkový cukr, 30dkg polohrubé mouky, 1x prášek do pečiva.

Postup: celá vejce, cukr krupice a vanilkový cukr ušleháme do pěny, přidáme polovinu mouky, do níž jsme zamíchali prášek do pečiva a přidáme polovinu šlehačky. Až se rozmíchá, přidáme druhou půlku mouky a druhou půlku šlehačky. Šleháme 5 minut na nejvyšší stupeň. Pak vylijeme těsto na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme péci – 25-35 minut dle výkonu trouby.

A ještě jeden z trouby, pro večerní posezení…

 

Sdílejte své recepty s i-Senior.cz

Své recepty zasílejte na e-mail: i-senior@email.cz

Tak se prosím nenechte pobízet. Děkuji předem za vaši ochotu se zapojit a podělit se s ostatními o vaše kulinářské dobrůtky.

Mějte všichni krásné léto, plné slunce, které vystřídá blahodárný déšť a vzduch musí pročistit i sem tam letní bouřky. Ať u vás vládne zdraví, pohoda a spokojenost.

S úsměvem jde vždy vše o trochu líp a život vypadá růžověji…

Vaše Hana Nováková a redakce i-Senior.cz

Reklama