Pažitková polévka

Chutná a přitom jednoduchá polévka z pažitky, která může každému růst třeba i na parapetu za oknem.

 

Reklama

 

 

 

Co budeme potřebovat:      

 100 g kořenové zeleniny, 50 g másla, 50 g krupice, 1,25 l slepičího vývaru,  50 g strouhaného sýra,  2 svazky pažitky,  špetka muškátového oříšku a soli

Příprava:

Na polovině másla osmažíme omytou, očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme krupici, opražíme ji dozlatova a zalijeme ji horkým vývarem.

Druhou polovinu másla smícháme se žloutky, strouhaným sýrem, osolíme a směs přendáme do horké polévky.

Nakonec přidáme omytou a nadrobno nasekanou pažitku a pro lepší chuť špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

 i-Senior.cz

Reklama