Suroviny:
palačinky – ½ kg hladké nebo polohrubé mouky, 1 vejce, ½ l vlažného mléka, trošku soli, 1 lžička cukru
náplň – 3 špenátové protlaky, cibule, tuk, sůl, pepř, sýr na strouhání
k zapečení – 10 vajec , sýr na strouhání, tuk na pečení
Z uvedených surovin uděláme tekuté těsto a na pánvi usmažíme palačinky.
Mezitím na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme špenátové protlaky, okořeníme, dusíme.
Na hrubo nastrouháme sýr.
Do hotové špenátové směsi zamícháme část nastrouhaného sýra a klademe ji na palačinky. Ty zamotáme a pokládáme vedle sebe do vymazaného pekáče. Jakmile je pekáč plný palačinek, polejeme jeho obsah směsí rozšlehaných vajec a nastrouhaného sýra. Dáme zapéct do vyhřáté trouby. Jídlo je hotové, když kůrčička z vajec a sýra je křupavá a do zlatova upečená. Necháme trochu vychladnout a krájíme libovolným způsobem.
Pokud ke smažení a pečení použijeme rostlinný olej, nezapomeňme po jídle sníst alespoň jednu syrovou mrkev.