Ořechovo-anasový koláč s pomazánkovým máslem

Poslední den v roce je tu a všichni, co dávají přednost raději domácím oslavám silvestrovské noci v kruhu rodinném či přátelském, se určitě po celý den budou snažit připravit ty nejlepší dobroty, kterými by oslnili. I my vám přinášíme dnes jeden takový recept.

 

Co budeme potřebovat:

Těsto: 2 celá vejce, 1 hrnek cukru krupice, plechovku ananasu, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 kávové lžičky jedlé sody, 1 hrnek mletých ořechů

Krém: 2 čisté pomazánkové másla, ½ hrnku cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek

Na ozdobu: mleté či na hrubo nasekané ořechy, čokoládová poleva

Příprava:

Ušleháme do pěny celá vejce s cukrem, přidáme rozmixovaný ananas včetně šťávy, mouku, jedlou sodu a mleté ořechy. Vše důkladně promícháme, nalijeme na tukem potřený a moukou vysypaný vysoký plech. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme. Mezitím si rozmícháme pomazánková másla s vanilkovým pudinkovým práškem, vanilkovým a moučkovým cukrem. Směs rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme ořechy, pocákáme čokoládovou polevou a nakrájíme na drobné kostky.

Reklama