Losos na pomerančích s mandlemi

Po týdnu máme pro vás opět jeden velmi zdařilý recept. Po tradičním králíku na mandlích  můžete vyzkoušet recept pro opravdové gurmety. Lososa na pomerančích s mandlemi. Příprava není vůbec složitá, tak se dáme do práce.

Co budeme potřebovat: 4 lososí filety, citrónovou šťávu, olivový olej, 100 ml bílého vína, šťávu z jednoho pomeranče, 125 ml šlehačky, loupané mandle

Reklama

Příprava:

Lososí filety osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na olivovém oleji zprudka osmahneme lososa a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Dáme péct do vyhřáté trouby, po chvílí lososa podlijeme bílým vínem a pomerančovou šťávou. Necháme podusit zhruba pět minut, poté přidáme šlehačku a necháme dopéct.

Mandle nasekáme na drobno a buď si je spaříme nebo opražíme. Spíše se doporučují spařené. Mandlemi nakonec posypeme servírovaného lososa.

Podáváme s bramborem a bylinkami.

Reklama