Letní zavařování – Nektarinky v karamelu

Hledáte malou změnu pro Vaše letní zavařování? Dali byste si něco sladkého a ovocného? Pokud jste odpovědli, alespoň jednou „ANO“, pak vyzkoušejte recept na kompotované ovoce, který si rozhodně zamilujete.

 

Reklama

 

Na 4 půllitrové sklenice budeme potřebovat: 1,2 kg vypeckovaných a oloupaných nektarinek, 4 lžíce rumu, 250 g karamelizovaného cukru, 900 ml vody, 250 g bílého krystalového cukru a 4x na špičku nože Pomůcky ke konzervování Dr. Oetker.

Nektarinky umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky, které rozdělíme do zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme špetku Pomůcky ke konzervování a lžíci rumu.

Na plotnu postavíme hrnec, ve kterém za stálého míchání zkaramelizujeme 250g krystalového cukru a za stálého míchání přilijeme vodu a přisypeme zbývající krystalový cukr.  Za stálého míchání vaříme směs, dokud se cukr úplně nerozpustí. Hotovou směsí zalijeme sklenice s nektarinkami a uzavřeme je. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a zavařujeme na teplotu 80°C přibližně 20 minut.

Reklama