Kuřecí špalíčky s hořčicí a pomerančovou omáčkou

Kuřecí maso je chutné a velmi oblíbené, každý má svůj osvědčený recept, ale i tak občas vyzkouší něco nového, proto vám přinášíme další recept, protože právě receptů s kuřecím masem není nikdy dost. Přejeme Dobrou chuť!

 

Reklama

 

Co budeme potřebovat:

2 lžíce olivového oleje, 2 velké lžíce hořčice, hrstka čerstvých šalvějových lístů, velká kuřecí prsa, 100 g studeného másla, 6 koleček pomeranče, 250 ml čerstvé pomerančové šťávy, sůl a pepř na dochucení, 100 g pancetty nakrájené na malé kostečky, 100 g plátků prosciutta

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. V pánvi na olivovém oleji osmažíme pancettu se šalvějí dozlatova. Pánev sundáme z plotny, pancettu i šalvěj dáme stranou. Šťávu, která se vytvořila, necháme v pánvi. Maso osolíme, opepříme a potřeme polovinou hořčice. Na prkénko dáme prosciutto a na něj položíme válečky masa. Šalvějí a pancettou maso potřeme a vše i s prosciuttem zarolujeme. Na pánvi opatrně osmažíme ze všech stran dozlatova. Přesuneme do zapékací misky a pečeme v troubě asi 5 minut. Ke šťávě, která zůstala v pánvi přidáme pomerančovou šťávu, zbylou hořčici a kolečka pomeranče. Zahřejeme a několik minut pozvolna vaříme. Přidáme máslo a necháme trochu zhoustnout. Maso nakrájíme na špalíčky, rozdělíme na talíře a zalijeme hotovou omáčkou.

i-Senior.cz

Reklama