Velikonoce jsou pomalu za dveřmi, a tak je na čase připravit se na slavnostní hostinu. Inspirujte se, co by rozhodně nemělo na velikonočním stole chybět.
Na Velikonoce nesmí v domácnosti chybět velikonoční nádivka, upečený beránek, mazanec a také chlebíčky a sladké tečka pro koledníky. Přestože letošní Velikonce budou bez koledníků, inspirujte se, jak vyrobit velikonoční nádivku a likérové muffiny. Zpříjemněte si tedy pečení již teď a nechte se námi inspirovat.
Velikonoční nádivka
Co budeme potřebovat: 300 g uzeného masa, 5 rohlíků, 7 vajec, petrželku, pažitku, 150 ml mléka, muškátový oříšek
Postup: Nejprve si vezmeme rohlíky, které nakrájíme na menší kousky. Poté z pěti vajec oddělíme žloutky od bílků a rozšleháme je s mlékem. K rohlíkům přidáme nakrájené maso, pažitku, petrželku, uvařená dvě vejce, osolíme a okořeníme. Smícháme a přidáme žloutkovou směs. Zbylé bílky vyšleháme se špetkou soli a poté tuhý sníh přimícháme do nádivky. Celé těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 45 minut. Pokud nevlastníte kvalitní keramickou nepřilnavou formu, pak nezapomeňte na tuk na vymazání.
Tip: Jak připravit tradiční velikonoční hostinu podle Caterings.cz?
Likérové muffiny
Co budeme potřebovat: 2 vejce, 100 g smetany ke šlehání, 120 g vaječného likéru, 150 g rozpuštěného másla, 200 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 120 g cukru krystal
Postup: Všechny nesypké ingredience prošleháme a poté k nim přidáme všechny ostatní suroviny. Směs řádně promícháme a plníme ji do připravených formiček. Pokud máte také špatné zkušenosti s těmi papírovými, pak vyzkoušejte speciální sadu na muffiny, která svou originalitou jistě nadchne nejednoho koledníka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut.