Hříšná roláda

Jahody jsou nazývané královským ovocem především pro svou pohádkovou chuť. Naše babičky radily potírat si jahodami nejen zuby, ale také pleť, která se tak vyčistí a vybělí. Můžeme z nich připravit džemy, marmelády, víno, mošt, rosol a jiné. Jinak se říká, že jahody jsou také afrodiziakum. Proč také ne? Šlehačka, čokoláda a jahody? To si umí představit snad každý z nás.

 

Reklama

Sladké pokušení v jarních dnech? Chcete zaujmout jarní náladu ve velkém? Sluníčko svítí, sedíte na zahradě u kávičky a k tomu ochutnáváte hříšnou roládu? Pokud jste alespoň na jednu otázku, odpověděli „ANO“, pak tento recept vás určitě potěší. Roláda je úžasná, lehká a ovocná. Pro milovníky sledkého jako dělaná.

Těsto:

4 vejce, 1 vanilkový cukr, 125 g cukru, 80 g hladké mouky, 1 balíček čokoládového pudinku, 50 g kakaa

Náplň:

250 ml smetany ke šlehání, 1 van. cukr, 250 měkkého tvarohu, 50 g moučkového cukru, 200 g jahod

Dohotovení:

50 g čokoládových hoblinek, 5 jahod

1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem, bílky s krupicovým. Hmoty spojíme a vmícháme mouku s pudinkovým práškem a kakaem.

2. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 stupňů cca 15 minut. Poté poprášíme povrch moukou. Otočíme na čistý papír a necháme vychladnout.

3. Cukr a šlehačku vyšleháme, smícháme s tvarohem. Dvě třetiny náplně rozetřeme na povrch korpusu a poklademe plátky jahod, roládu pomocí papíru stočíme a dáme vychladit.

4. Povrch potřeme zbylou náplní  a posypeme hoblinkami a nakríjenými jahodami

Reklama