Hermelín v bramborákovém těstě

Pokud máme rádi bramboráky i sýry, jako např. Hermelín, spojme tato dvě chutná jídla v jedno. Příprava je jednoduchá a hotové jídlo vynikající.

 

 

 

 

K přípravě potřebujeme klasické suroviny pro přípravu bramboráku:

brambory, 1 vejce, kteroukoliv mouku, majoránku, sůl, česnek. Dále pak 1 plísňový sýr a tuk na smažení.

Postup:

Brambory oloupeme, syrové nastrouháme a přidáme k nim ostatní suroviny a vytvoříme těsto. Hermelín rozpůlíme a obalíme v těstě. Usmažíme z obou stran.

Jídlo takto připravené můžeme jíst samotné, nebo se zeleninovým salátem, chlebem.

Tip:

Pokud je pro náš žlučník takové jídlo těžké, snězme po něm alespoň jednu syrovou mrkev nebo si dopředu připravme mrkvový salát. Kromě toho, že nás mine žlučníkový záchvat a zažívací těžkosti, zbavíme se škodlivin vzniklých při tepelném zpracování oleje ( syrová mrkev působí jako antioxidant).

Mrkvový salát – oloupeme několik syrových mrkví a na jemno je nastrouháme. Přidáme cukr, citronovou šťávu a studenou vodu. Necháme uležet v lednici.

Reklama