Je tu opět pátek a přinášíme Vám další slíbené recepty na přílohy ke grilovanému masu. Už bylo dost obyčejného chleba, překvapte své známé a nabídněte jim jeden z našich tipů.
Špenátový salát s avokádem
Co budeme potřebovat:
100 g špenátových listů, 1 malý hlávkový salát, 1 avokádo, 1 červená cibule
na zálivku
4 lžičky brusinkové šťávy, 2 lžičky bílého octa, 2 lžičky sušených amerických brusinek, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, 6 lžic slunečnicového oleje
Příprava:
Špenát a salát důkladně omyjte a nakrájejte. Avokádo oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku. Dužinu pak nakrájejte na plátky. Nakonec nakrájejte i cibuli na velmi tenké plátky. Vše smíchejte a můžete začít s přípravou zálivky. Brusinkovou šťávu a sušené brusinky vložte do hrnce a přiveďte k varu. Poté nechte vychladnout a do směsi přidejte sůl, pepř a vmíchejte hořčici a olej, dokud nevznikne lehká omáčka. Zálivku pak smíchejte s ostatními přísadami a podávejte ke grilovanému masu.
Tip:
Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 25 minut.
Bramborová kaše
Co budeme potřebovat:
6 středně velkých brambor, 4 až 6 polévkových lžic majonézy, růžový pepř
Příprava:
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté je vaříme v osolené vodě asi tak 30 minut. Po uvaření do měkka je scedíme a přidáme k nim majonézu, případně dochutíme solí a drceným růžovým pepřem. Nakonec vše umixujeme.
Tip:
Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 35 minut.