Období zimních měsíců patří i k období sytějších jídel, zejména polévek. Proto Vám přinášíme recept na fazolovou polévku trochu jinak, snad se vám bude líbit. Přejeme vám dobrou chuť!
Reklama
Co budeme potřebovat:
30 dkg uzeného masa, 30 dkg fazolí, 4 menší mrkve, 4 rajčata, 2 petržele, 1 velká lžíce octa, 1 lžíce cukru, 2 menší cibule, jíška, na dochucení špetka bazalky, sůl
Jíška
kousek másla, 2 velké lžíce hladké mouky
Noky
2 vajíčka, hladká mouka, sůl
Příprava:
Fazole necháme namočené přes noc, aby se lépe a hlavně rychleji uvařily. Do hrnce dáme fazole s uzeným masem, přidáme mrkev s cibulí a petrželí. Polévku trošku osolíme a necháme vařit. Když je vše uvařené, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata, nalijeme lžíci octu a cukru, malé kousky noků a nakonec přidáme jíšku. Vytáhneme maso, mrkev a petržel. Vše nakrájíme na malé kostičky, povaříme a dochutíme bazalkou.