Také se vám již stalo, že jste to večer krapet přehnali s alkoholem a ráno byste raději nebyli, než byli? Pak jistě znáte zaručený recept, jak druhý den přežit bez většího bolehlavu. Stačí si udělat česnečku. A tak vám dnes přinášíme dva recepty na tento „vyprošťovák“.
Uzená česnečka
Co budeme potřebovat:
50 g slaniny, 100 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 4 žloutky, 1 a ¼ l vývaru, sůl, pečivo opečené na kostičky (krutony)
Příprava:
Slaninu nakrájíme na kostičky, maso na nudličky a vše pak opečeme. Uděláme si vývar, kterým pak na talíři zalijeme podrcený česnek a žloutek. Podle chuti už jen osolíme a přidáváme si opečené kostičky pečiva.
Krémová česnečka
Co budeme potřebovat:
1 hlavička česneku, olej, vegeta, pepř, drcený kmín, majoránka, hladká mouka, 1 a ½ l vývaru, 2 dl šlehačky, sůl, pečivo opečené na kostičky (krutony)
Příprava:
Oloupeme si česnek, který osmažíme na oleji, přidáme vegetu, pepř a kmín, zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli vše necháme osmahnout. Zalijeme vývarem a povaříme. Polévku už jen zahustíme a zjemníme šlehačkou, ve které rozmícháme trochu mouky a majoránku. Osolíme a povaříme.