Změna je život, a proto ani další, v pořadí již osmý, díl pořadu Ambrosia není beze změn. I když jste se mohli setkat se známou moderátorskou dvojicí Honzou Hejdukem a Renátou Altmanovou. Je však doplnila již pouze jedna osoba a to „kuchařka“ v podání Mirky Šimralové, která uvařila hned tři lahodné recepty.
Sýrová roláda
Co budeme potřebovat:
300 g eidamu v celku, 2 vařené vejce, 2 kostky taveného sýru (cca 200 g), kousek másla, 150 g šunky v celku, 100 g jemného salámu, 1 čerstvá kapie, pažitka nebo petrželka, 1 menší cibule, sůl
Postup:
Celý eidam vložíme do igelitového sáčku a ponecháme ve vroucí vodě asi 15 minut, tak dlouho, dokud nepovolí. Chladnout nenecháme, včas ho krásně rozválíme na plát, aby se vzápětí naplnil připravenou směsí z krájených vajec, salámu, šunky, kapie, cibule a taveného sýru, másla a solí. Dle chuti můžete použít libovolné ingredience, protože fantazii se meze nekladou. Zatočenou roládu zabalíme do alobalu, nebo potravinové fólie a necháme pár hodin ztuhnout v lednici, aby se krásně zatáhla.

Salát (pomazánka) s rýží
Co budeme potřebovat:
1 sáček uvařené mírně osolené rýže, 1 sladká sterilovaná kukuřice, 2 natvrdo vařené vejce, 1 menší cibulka, majonéza nebo tatarka, citronová šťáva, sůl, pepř
Postup:
Vařenou rýži smícháme s kukuřicí bez nálevu a s na kostičky nakrájenými vejce. Dle chuti přidáme koření, majonézu (tatarku), citronku a vymícháme.
TIP: Lehký salát je dobré obohatit nakrájenými krabími tyčinkami nebo orestovaným kuřecím masem.
Pařížské kostky
Co budeme potřebovat:
Těsto
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek vlažného mléka, ½ hrnku oleje
Krém
3 smetany 30% ke šlehání, 2 ledové kaštany, 1 čokoláda Margot
Postup:
Nejlépe den předem si svaříme šlehačku s čokoládovými kaštany a necháme v lednici.
Vše ušleháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Než nám těsto vystydne, vyšleháme kaštanovou šlehačku a tou pak potřeme korpus.
To jak chutnali recepty Honzovi a Renátě, se můžete opět podívat ve videu. A pokud chcete, aby se takhle krásně rozplývali i nad vaším oblíbeným jídlem, tak neváhejte a pošlete své recepty na ambrosia@fenixradio.net.
[vsw id=“t0J22Jd69Fc&feature=player_embedded“ source=“youtube“ width=“425″ height=“344″ autoplay=“no“]