Ambrosia: kapr se šťouchanými brambory

Věřte, že i v dalším díle pořadu Ambrosia si zaručeně pochutnáte na všech nabízených receptech. Dnes si s Kryštofem Bernasem, Miloslavem Ledvinou a jejich novou posilou v podobě Mirky uvaříte čabajkovou pomazánku a kapra se šťouchanými brambory.
Čabajková pomazánka

Co budeme potřebovat:

Reklama

200 g čabajkou klobásy, 200 g taveného sýra, 100 g másla, 1 stroužek česneku, sůl, 1 chlebíčková veka

Postup:

Klobásu umele na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme.

Šťouchané brambory

Co budeme potřebovat:

840 g vařených brambor, sůl, kmín, 500 g anglické slaniny, petrželka



Kapr po cikánsku

Co budeme potřebovat:

400 g kapra, sůl, tuk, voda, 40 g slaniny, 40 g cibule, 80 g čerstvých žampionů, 40 g šunky, 40 g okurky, 80 g rajského protlaku, trochu bílého vína, pepř, petržel, 1 ks červené papriky

Postup:

Očištěného vykuchaného kapra opláchneme a nasekáme na porce (do podkovy). Slaninu nakrájíme na drobné nudličky, částečně roztavíme, přidáme tenké plátky nakrájené cibule a mírně osmahneme. Dále osmahneme očištěné žampiony. Přidáme nakrájenou šunkou, okurky, rajčatový protlak a víno. Směs krátce podusíme a podle potřeby přisolíme. Porce kapra mírně osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na tuku, zastříkneme trochou vody a krátce podusíme. Podušenou rybu vložíme do připravené cikánské směsi a krátce ji ve směsi znovu podusíme.

Chcete-li se i vy podílet na tvorbě pořadu Ambrosia. Pak není nic jednoduššího než poslat váš zaručený recept na ambrosia@fenixradio.net.

[vsw id=“RQTmo-dLlWM&feature=player_embedded#!“ source=“youtube“ width=“425″ height=“344″ autoplay=“no“]

Fénix rádio

Reklama