Kulturní tipy: Odpoledne s písničkou

Počasí je poslední dobou dosti nestálé, ale co je tu pro Vás stále a beze změn, ať už prší nebo jsou venku třicetistupňová vedra, jsou kulturní tipy.  Proto pokud ještě nevíte co s budoucím týdnem, nechte se inspirovat a za kulturou určitě vyražte.

 

Reklama

 

Do minulosti se podíváte díky francouzskému snímku, Mozartova sestra. Režisér René Féret Vás zavede do roku 1763 do života Mozartovy rodiny. Tentokrát však nepůjde jen o mladého talentovaného Wolfganga, ale i o jeho o pět let starší sestru, která je právě kvůli bratru zastíněna jeho rostoucí slávou. Pokud Vás zajímá, kdo nakonec ze sourozenců přeci jen bude slavnější, zajděte ve středu 22. června v 15.00 hodin do ostravského Minikina.

Od šesti téhož dne se pak můžete zajít podívat na přednášku Bachova květová terapie pro zdraví a harmonii. Dozvíte se vše o Dr. Edwardu Bachovi, o jeho přírodních léčebných systémech a dostanete i pár rad, jak si účinně odpočinout.

http://youtu.be/1de9vYGYbS0

Pokud nemáte na pátek ještě žádné plány, potom pro Vás máme skvělý tip, jak strávit pateční a sobotní odpoledne. Ve dnech 24. června a 25. června se totiž v obci Osoblaha koná 3. Osoblažské hudební léto. V rámci tohoto dvoudenního festivalu uvidíte a uslyšíte například Věru Martinovou, Heidi Janků, Petra Vondráčka se skupinou Lokomotiva nebo rockovou skupinu Nevím. Oba dva dny se můžete zajít podívat na festival zdarma, a pokud byste byli přece jen z daleka, je možné i přenocovat v kempu v chatkách nebo ve vlastním stanu.

V neděli 26. června je pak pro Vás připravené Odpoledne s písničkou. Do sadu Bedřicha Smetany v Místku si můžete přijít poslechnout Velký dechový orchestr Válcoven plechu Frýdek-Místek a Cimbálovou muziku Friš z Ostravy.

V neposlední řadě Vás také musíme prostřednictvím Muzea Hlučínska a Vlastivědného muzea v Šumperku pozvat na hlučínský zámek na výstavu Chléb náš vezdejší… od zrníčka k bochníku. Výstava sice byla zahájena už v úterý 14. června, ale pokud jste ji ještě nestihli navštívit, zoufat nemusíte, potrvá totiž až do neděle 13. listopadu 2011.

Středa 22. června 2011

–          filmové představení Mozartova sestra (Minikino v Ostravě od 15.00 hodin)

–          Bachova květová terapie pro zdraví a harmonii (Nová Akropolis v Ostravě od 18.00 hodin)

Pátek 24. června 2011

–          3. Osoblažské hudební léto (park v obci Osoblaha)

Neděle 26. června 2011

–          Odpoledne s písničkou (Sad Bedřicha Smetany v Místku)

do 13. listopadu 2011

–          Chléb náš vezdejší … od zrníčka k bochníčku (Muzeum Hlučínska)

Reklama