Růžičková kapusta je skvělou zeleninou plnou vitamínů, hlavně vitamínu B a C. Kapusta je odolná proti menším mrazům a proto vydrží na záhonu i přes zimu. Z tohoto důvodu ji můžeme mít po celou zimu vždy čerstvou z naší vlastní zahrádky.
Není náročná na pěstování. Obsahuje hodně draslíku, manganu, vitamínu B1 a hlavně vlákniny, ale také síru, proto je třeba množství omezit. Má velice pozitivní vliv na zdraví a kondici.
Široké uplatnění nalezne v kulinářství. Kapustu lze přidávat do polévek nebo ji servírovat jako chutnou zeleninovou přílohu k masu. Využití nalezne i v netradičních pokrmech. Například v kapustových karbenátcích nebo v zapékaných pokrmech.
Kapusta není vůbec náročná na pěstování. V první polovině dubna vysázíme semínka do truhlíků. V květnu sazenice přesadíme na záhon. Zkušení zahrádkáři zastřihávají vršky kapustu, aby se lépe vyvíjely růžičky skryté pod zemí, a byly tak chuťově lahodnější.