Listopadová zelenina

I když to vypadá, že záhony jsou připravené na zimní odpočinek, tak i v této době stále najdeme rostliny, které potřebují naší péči.

 

Reklama

 

 

 

Poslední sklizeň
  • Pokud jsme ještě nesklidili kořenovou zeleninu, je nejvyšší čas tak učinit.
  • Ve sklenících sklízíme pozdní květák a salát.
  • Do pařeniště založíme pekingské zelí, hlávkový salát a kedluben. V mrazech pařeniště chráníme, v teplejších dnech naopak vyvětráme.
  • Před příchodem mrazů sklidíme kořeny čekanky. Rostliny vykopeme, odřízneme z nich listy asi dva centimetry nad vegetačním vrcholem, který nesmíme poškodit. Kořeny uložíme k uskladnění do sklepa nebo v hlubokém pařeništi v minimální hloubce 30 cm pod zemí, následně je zasypeme zeminou.
Ošetření
  • Vyjednotíme sazenice zimního salátu ze srpnového výsevu.
  • Trsy pažitky, kterou jsme vyryli v říjnu a uschovali, očistíme od suché nati a vysadíme do květníku na zimní zrychlení.
  • Zeleninu, kterou necháváme na záhonech přezimovat, chráníme před silnějšími mrazy netkanou textilií.
  • Záhony s černým kořenem a kořenovou petrželí chráníme chvojím.

    i-Senior.cz

Reklama