Co si takhle v cukrárně objednat použitou houbičku na mytí, popelník plný cigaret nebo lidské srdce? Říkáte si, že to není možné? Ano, v českých cukrárnách se obvykle setkáte s indiánem, s likérovou špičkou nebo třeba s pařížským dortem, jenže v zahraničí jsou jiné zvyklosti a cukrář Ben Churchill nabízí svým zákazníkům opravdu netradiční kousky.
Na první pohled dezerty Bena Churchilla nevypadají vůbec lákavě, tento cukrář si ale ne nadarmo říká „The Food Illusionist,“ tedy kouzelník s jídlem. Pod jeho rukama vznikají dezerty, které byste v jiných cukrárnách hledali jen marně.
Některé se jen tváří, že jsou slanou pochutinou, jiné dokonce vypadají až trochu odpudivě, všechny mají ale něco společného, a to je sladká chuť. Na sladko tak můžete ochutnat nejen zmiňovanou houbičku na mytí nebo popelník, ale také borovicovou šišku, řepu s květináčem nebo volské oko s opečenými toasty.
Řekněte sami, zda byste se nechali oklamat očima a raději byste dezerty ani neochutnali, nebo byste se se zvědavostí pustili do každého netradičního kousku?
Citronové těsto s mátovou posypkou a mléčnou pěnou Sněhový mrkvový koláč Vanilková panna cotta s želé s práškem ze sněhové pusinky a s čokoládou Čokoládový lanýž s opékanými mandlemi Čokoládovo-řepový dort s čokoládovým drobením a květináčem Dezert plněný čokoládou s jahodami s želé a kokosem Kokosová panna cotta, želé z manga a grilovaný citronový koláč Chilli dezert v čokoládě
Zdroj: instagram chefbenchurchill