Kysané podmáslí prospívá trávení, svalům i nervovým tkáním

Kysané podmáslí, zdroj: pixabay.com

Kysané podmáslí patří k nedoceněným potravinám. Obsahuje vysoký podíl bílkovin, vápníku, lecitinu a vyznačuje se nízkým podílem tuků. Je vhodné pro hubnoucí osoby, sportovce i seniory. Poznejte prospěšnost kysaného podmáslí.  

Reklama

Mnozí si jistě pamatují na pravé podmáslí, čirou tekutinu, která vzniká při výrobě másla. Tento produkt již v obchodech nekoupíme. Nahradilo ho kysané podmáslí. Mléčný produkt, který se vyrábí smícháním pravého podmáslí a kysaného mléka.

Kysané podmáslí se vyznačuje hustou, hrudkovitou konzistencí s nakyslou chutí. V případě šlehaného podmáslí je mléčný výrobek bez hrudek. V každém případě patří kysané podmáslí k nedoceněným a takřka k zázračným potravinám prospěšným pro lidský organismus.

Předností kysaného podmáslí je jeho složení. Obsahuje vysoký podíl mléčných bílkovin a aminokyselin, které jsou důležité pro stavbu svalů a buněčných stěn. Nízký obsah tuku do 1 % ocení především hubnoucí osoby.

Kysané podmáslí je zároveň významným zdrojem vitamínů A, D, B i minerálů vápníku a fosforu, které jsou důležité pro výživu kostí a napomáhají  proti osteoporóze. Významnou látkou je také lecitin, jenž podporuje mozkovou aktivitu a posiluje nervové tkáně. V kysaném podmáslí je obsaženo až dvakrát více lecitinu než v plnotučném mléce.

A pokud se cítíte věčně unaveni, nebo máte potíže s trávením, pomůže kysané podmáslí i s těmito obtížemi. Obsahuje totiž bakteriemi rozštěpenou laktózu, která je skvělým zdrojem dlouhodobé energie a zároveň je lépe snášena osobami citlivými na laktózu. V neposlední řadě kysané produkty podporují trávení a obnovují přirozenou střevní mikroflóru.

Sečteno, podtrženo, kysané podmáslí je takřka ideální potravinou, která by v jídelníčku seniorů, hubnoucích osob a sportovců neměla chybět.

Reklama