Zdravá potrava pro naše miláčky

zdroj: www.sxc.hu

Stejně jako zdravá a vyvážená strava je důležitá pro lidský organismus, potřebují kvalitní stravu plnou vitamínů, minerálů a bílkovin také naši domácí mazlíčci, kteří se nám odvděčí dobrou náladou, skvělou kondicí a hravosti.

Reklama

Aby naše kočičky byly zdravé, měly krásnou srst a měly dostatek energie na veškeré poskakování, potřebují kvalitní stravu.

Vybrat správné krmivo pro kočky nemusí být vždy zrovna jednoduché. Ne vždy naší kočce vše chutná, a proto bychom i od začátku výchovy neměli příliš rozmlsat.

Jedním z nejběžnějších druhů krmiv jsou granule pro kočky, které obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Například granule Arion Cat Premium jsou obohaceny o glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu, který prospívá pohyblivosti kloubů. Dále tyto granule obsahují prebiotika pro správný vývoj střevní mikroflory. Navíc jsou obohacena o Taurin pro zdravý kardiovaskulární systém a L-karnitin, který urychluje spalování tuků. Pokud nebudeme naší Micku výrazně překrmovat, nehrozí, že budeme mít doma obézního Garfielda.

Správná strava má také vliv na močový aparát a vyměšování naší kočky.

A aby naší miláčci neměli stravu příliš jednotvárnou, zpestříme jim život masovou konzervou. Tyto konzervy jsou vyrobeny z čerstvého hovězího, kuřecího popřípadě vepřového a jiného masa. Masová konzerva Animoda Carny Kitten je navíc obohacena o antioxidanty, chránící imunitu a posilující obranyschopnost kočky.

Pro hraní a také za odměnu je důležité naší čtyřnohou kamarádku odměňovat nejrůznějšími pamlsky. Žvýkáním pamlsků se kočka nejen zabaví, ale u některých si vyčistí zoubky a posílí dásně.

Reklama