Nebojte se stěhování

Řada z nás lpí na svých starých věcech z dob našeho mládí. Tak samo mnozí z nás žijí celý svůj život v jednom domě a jen těžko si umí představit, že by se „na stará kolena“ měli někam stěhovat. Někteří i zachází tak daleko, že si ani ve snu nechtějí pomyslet, že by měli své poslední dny strávit někde jinde, než ve svém rodném domě.

Jenže všechno není tak černé. Jsou i tací, kteří se za svůj život stěhují pětkrát, desetkrát a někdo možná i mnohem víckrát. A přeci se nemusí jednat o tragédii. I když se říká, že lepší je vyhořet než se stěhovat, je všem jasné, že toto pořekadlo je hodně nadnesené. Přeci nikdo z nás se zdravým rozumem si nepřeje ve svém bytě požár.

Reklama

Ale jak přežít takové stěhování bez větší újmy na zdraví?

Často může docházet jak k psychickým, tak ale i fyzickým újmám. Stěhování je přeci jen pro silné chlapi, a tak si zaručeně svolejte svou rodinu, známé či sousedy anebo zkuste zapátrat ve vodách stěhovacích agentur. Přeci nechcete hned první týdny v novém domě trávit se sádrou na noze. Proto ať už jste z velkého či malého města, stačí zapnout internetu a zadat si do prohlížeče například stěhování Praha. Uvidíte, že vše budete mít pod kontrolou, a příbuzné pak pozvete až na kolaudaci.

Pokud se ale přeci jen zarputile bráníte přestěhování z vašeho milovaného bytu, a bohužel vám nic jiného nezbývá, pak vězte, že se nejedná o žádnou tragédii. Nový dům, nový začátek. Náš život se dělí do určitých etap, na které máme buď dobré anebo špatné vzpomínky. A i když těch špatných se může zdát někdy více, často stačí jedna dobrá, která vám zatemní ty ostatní.

Čeká-li i vás v nejbližší době stěhování, pak vám přejeme pevné nervy při balení a šťastný nový začátek vašeho života.

Reklama