Vaření jako koníček

Zdroj: Pixabay.com
Ani v důchodu nemusí být nouze o zábavu a stále existuje velké množství koníčků, které můžete s radostí provozovat. I činnosti, které byly dříve povinností, se nyní mohou stát zábavou. Řeč je především o vaření a pečení, které je stále oblíbenějším koníčkem pro všechny generace. Vaření se může stát pro každého doslova vášní. Množství nových receptů je nevyčerpatelné a stále lze objevovat nové chutě a postupy. A to jak ve vaření, tak v pečení.

Žemlovka na desítky způsobů

Tak třeba jeden z nejoblíbenějších pečených dezertů – žemlovka. V každém kraji existují různé způsoby, jak připravit tu nejlepší žemlovku. Stačí jen přidat ingredienci, o které jste si až donedávna mysleli, že do žemlovky vůbec nepatří a hned bude chuť o něco výraznější a lepší. A nebo také ne a vymyslíte si svůj vlastní recept se svými originálními přísadami. A právě o tom vaření je. Nejste svázáni pravidly a záleží jen na vás, do jakého receptu se pustíte.

Reklama

Pusťte uzdu fantazii třeba u dušené mrkve

Dušená mrkev je považována za ideální přílohu například k vařeným i pečeným masům. Ale i z této dostupné a obyčejné zeleniny lze připravovat doslova delikatesní pokrmy. Opět je třeba jen zapojit fantazii a přidat originální ingredience. Výborná dušená mrkev, jako hlavní chod je například v kombinaci s kyselou smetanou a křenem. Právě propojení ostré chuti křenu a nasládlé mrkve společně s kyselou smetanou je naprosto unikátní. A podobných receptů jsou stovky.

Myslete i na zdraví

Ideální bude, když se do svého vaření budete stále snažit zakomponovat nové a zdravé suroviny. Právě suroviny mají totiž velmi podstatný vliv na kalorickou hodnotu jídla a mají také pozitivní účinky pro zdraví. Třeba takové lněné semínko. Použili jste jej už v kuchyni? A víte, že má lněné semínko pozitivní vliv na trávení, pomáhá při zánětech a vředech a snižuje hladinu cholesterolu. Dokonce lze využít i zevně při problémech s popáleninami nebo ekzémy.

Reklama