Máte plnou zahradu cuket? Poradíme, jaké delikatesy se z této zeleniny dají připravit

Období cuket je v plném proudu. Nejenže jsou jich plné supermarkety, ale ti šťastnější z nás jich mají i plné...

Víno a sýry: Užijte si spojení netradičních chutí, které si zamilujete

Jaké sýry s vínem správně kombinovat? Jak si správně vychutnat bílé a červené víno? Jaké je tajemství degustace vína? Přečtěte si dnešní gurmánský tip.

Halušky bez mouky a brynzy. Jak si připravit odlehčenou verzi slovenského pokrmu?

Milujete slovenské tradiční halušky? Jen při pomyšlení na ně se vám sbíhají sliny? Komu by se ale chtělo v těchto tropických dnech stát celé dopoledne...

Recepty našich babiček: Bezové řízky jsou v zahraničí vyhledávanou delikatesou

Černý bez se využívá v lékařství i kulinářství již od starověku. Poznejte, v čem tkví kouzlo černého bezu a poznejte recept na bezové řízky.

Originál je jen jeden a my známe recept. Připravte si doma tradiční vídeňský Sacher...

Asi nejznámějším vídeňským dezertem je Sacher dort, který má na svědomí Franz Sacher. Pokud stejně jako my ani vy nemůžete této výtečné...

Zdravý velikonoční mazanec

Velikonoce už jsou skoro za humny a vy stále bádáte, co ještě na poslední chvíli upéct? Zkuste tradiční velikonoční mazanec trochu jinak, tentokrát s celozrnnou...

Zapomeňte na puding z prášku. Tento domácí karamelový si zamilujete

Domácí jídlo je to nejlepší, přesto si v kuchyni často pomáháme nejrůznějšími polotovary. Jedním z nich je i puding, kdy stač prášek...

Vyzkoušejte výtečné valentýnské řezy

Že láska prochází žaludkem není žádné tajemství. Svátek svatého Valentýna si proto vyžaduje speciální sladký recept. Valentýnským řezům jen málokdo odolá. Co budeme potřebovat: Na těsto: 140...

Nevíte, co připravit k nedělnímu obědu? Zkuste osvědčené zimní menu

Dnes jsme si pro vás připravili inspiraci na dokonalé zimní menu. Pokud tak tápete, co zase uvařit v neděli k obědu, vyzkoušejte naše tři chody, kterými...

Už máte dost vajíček na tvrdo, míchaných i volských ok? Zkuste vejce zapékaná

Většina lidí jí vejce na tvrdo nebo na hniličko, v oblibě jsou ale i míchaná vejce a volská oka. Pokud se ale řadíte k...

Na Silvestra si připravte netradiční moučník z majonézy

Už máte dost přeslazených dezertů, po kterých stejně každého bolí zuby? Na Štědrý den, na Boží hod i na Štěpána jste nejedli nic jiného...

5 rychlých receptů na nejlepší tradiční cukroví

Milujete tradiční cukroví? Ne vždy se ale řídíte osvědčenou klasikou a rádi si občas vyzkoušíte něco nového? Pak jste tu správně. Máme pro vás...

Zdravou polentu lze připravit na stovky způsobů. A nikdy nezevšední

Polenta je pro mnohé zcela neznámým pojmem. Jedná se o kukuřičnou kaši, která má široké uplatnění v gastronomii. Z polenty připravíte smaženou i vařenou přílohu, pizzu,...

4 podzimní polévky, které vás zahřejí, zasytí a postaví na nohy

Nejen kuchaři je vždy doporučováno vařit ze sezónních ingrediencí. Proto jsme se rozhodli zapátrat v našich kuchařkách a přinášíme vám 4 tipy na polévky z podzimní...

Doporučujeme