Pro churros nemusíte až do Španělska. Připravte si sladkou specialitu i doma

Foto: Pixabay

Churros je výtečným sladkým pečivem, které milují děti i dospělí. Přidá-li se k němu ještě čokoláda, pak jen stěží odoláte. Pokud proto marně přemýšlíte, čím překvapit vnoučata, připravte jim právě tuto pochoutku. Recept je velmi jednoduchý, a to nejen co se přípravy, ale také ingrediencí týká.

Reklama

Churros je pochoutka, kterou jen stěží minete na dovolené ve Španělsku. Nejrozšířenější je na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe. Proto, abyste si tuhle sladkou delikatesu vychutnali, se ale nemusíte vydávat tak daleko, hravě ji zvládnete připravit i doma.

Na přípravu budete potřebovat hrnek vody, půl hrnku másla (cca 60 g), 2 lžíce cukru, hrnek hladké mouky, 3 vejce a skořicový cukr.

Vodu s máslem a cukrem přivedete k varu, přisypete mouku a ze směsi vytvoříte těsto, které poté necháte zhruba 5 minut vychladnout. Po zapracování vajec těsto dáte do zdobicího sáčku s širší řezanou špičkou a začnete ho vymačkávat do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile je churros usmažené dozlatova, necháte ho chvíli okapat v papírovém ubrousku a ještě teplou dobrotu obalíte ve skořicovém cukru. Už nyní si na churros pochutnáte, avšak připravíte-li k sladkému pečivu také tekutou čokoládu, pak rozhodně neodoláte. Na tu budete potřebovat smetanu a kvalitní hořkou čokoládu.

Stále tápete, jestli se do receptu pustit? Podívejte se na rychlý videonávod, který vás celým receptem provede během několika sekund.

Zdroj: Instagram

Reklama