Babské rady do kuchyně

Přinášíme další užitečné tipy, které se tentokrát zaměří na kulinářství. Pár drobných vychytávek ulehčí nejen samotné vaření, ale zároveň promění vaše recepty v nezapomenutelné.

Reklama

Rychlá jíška

Potřebujete rychle zahustit omáčku, ale nechce se vám složitě připravovat jíšku? Pak si pomozte kostičkou másla, kterou obalte v hladké mouce. Díku tomu pokrm lehce zahustíte.

Zlatavá kůrčička

Chcete docílit zlatavé křupavé kůrčičky při pečení kačeny nebo kuřete? Potřete kůži mlékem, díky kterému vytvoříte na povrchu lahodnou kůrčičku. Zaručujeme, že na kůrce si pochutnají i ti, kteří kůži zrovna nemají v lásce.

Měkčí maso

Vaříte maso, které ne a ne změknout? Stačí přidat trochu piva nebo vína a maso změkne raz dva.

Sekaná se nepřichytí

Také se vám stalo, že se sekaná přichytila ke dnu pekáčku? Dejte pod ni cibuli nasekanou nahrubo, sekaná se pak nepřichytí a plátky se pak dobře krájí.

Rozvařené knedlíky

Opět se vám rozvařily knedlíky? Máme pro vás radu, jak se tomu příště vyvarovat. Přidejte do vody špetku hladké mouky a uvidíte, že příště místo nevábně rozvařené šišky vyndáte z vody krásně nadýchaný knedlík

Vaření zeleniny

Vaříte květák nebo brokolici a nemůžete se zbavit divného zápachu? Stačí přidat do vody kousek chlebové kůrky a zápach při vaření zeleniny bude pryč. Brokolice i květák si tak navíc udrží svou svěží barvu.

Strouhanka

Smažíte oblíbené řízky a zase vám plno strouhánky odpadlo? Nevadí, příště už budete vědět, že přidáním pár kapek oleje do našlehaných vajec Vám zaručí, aby strouhánka při smažení řízků držela, jak má.

 

Reklama