Přinášíme další užitečné tipy, které se tentokrát zaměří na kulinářství. Pár drobných vychytávek ulehčí nejen samotné vaření, ale zároveň promění vaše recepty v nezapomenutelné.
Rychlá jíška
Potřebujete rychle zahustit omáčku, ale nechce se vám složitě připravovat jíšku? Pak si pomozte kostičkou másla, kterou obalte v hladké mouce. Díku tomu pokrm lehce zahustíte.
Zlatavá kůrčička
Chcete docílit zlatavé křupavé kůrčičky při pečení kačeny nebo kuřete? Potřete kůži mlékem, díky kterému vytvoříte na povrchu lahodnou kůrčičku. Zaručujeme, že na kůrce si pochutnají i ti, kteří kůži zrovna nemají v lásce.
Měkčí maso
Vaříte maso, které ne a ne změknout? Stačí přidat trochu piva nebo vína a maso změkne raz dva.
Sekaná se nepřichytí
Také se vám stalo, že se sekaná přichytila ke dnu pekáčku? Dejte pod ni cibuli nasekanou nahrubo, sekaná se pak nepřichytí a plátky se pak dobře krájí.
Rozvařené knedlíky
Opět se vám rozvařily knedlíky? Máme pro vás radu, jak se tomu příště vyvarovat. Přidejte do vody špetku hladké mouky a uvidíte, že příště místo nevábně rozvařené šišky vyndáte z vody krásně nadýchaný knedlík
Vaření zeleniny
Vaříte květák nebo brokolici a nemůžete se zbavit divného zápachu? Stačí přidat do vody kousek chlebové kůrky a zápach při vaření zeleniny bude pryč. Brokolice i květák si tak navíc udrží svou svěží barvu.
Strouhanka
Smažíte oblíbené řízky a zase vám plno strouhánky odpadlo? Nevadí, příště už budete vědět, že přidáním pár kapek oleje do našlehaných vajec Vám zaručí, aby strouhánka při smažení řízků držela, jak má.