Navštivte normanské památky v Palermu

Jarní počasí je přeci jen tu a myšlenky na letní dovolenou jsou čím dál častější. Kam vyrazit v prázdninových měsících a užít si tak trochu moře a sluníčka? Tato otázka trápí možná mnoho z nás, proto vám dnes přinášíme dovolenkový typ v podobě Sicíle.

Reklama

Známý ostrov Sicílie, který leží až na samotném jihu Itálie, je lákadlem pro mnoho turistů. Díky své vzdálenosti, je lepší vydat se na Sicílii letecky, ovšem za návštěvu určitě stojí. Nejen že v létě nám zpříjemní parné dny, ale i co se historie týče, tak uspokojí nejednoho památkářského nadšence. I přestože Sicílie patří mezi nejchudší regiony v Itálii, má tento jižní ostrov turistům co nabídnout.

Ať už vás láká příroda nebo dáváte raději přednost zmiňovaným památkám, Sicílie je to pravé. Už jen hlavní město Palermo nabízí nespočet krás v podobě přístavu, kostelů a starých uliček, jejichž atmosférou dostanou i ty největší zarputilce. Mezi další významná města pak patří Catanie či Syrakusy.

A právě město Syrakusy přímo dýchá historií. Pokud patříte k fanouškům řeckých památek, pak právě toto sicilské městečko vám nabídne to pravé.  Nejedná se však pouze o jediné, které je vyhlášeno právě řeckými památkami. Ty najdete i v městech jako je Agrigent, Selinunt a v neposlední řadě také překrásná Segesta. Co se týče normanských památek, ty můžete obdivovat především v Monreále, zmiňovaném hlavním městě Palermu a v Cefalú.

Není tedy důvod, proč nevyzkoušet změnu a nestrávit alespoň jeden týden v letošních letních měsících na ostrově Sicílie. Dokonce je možné se na Sicílii vypravit i s nemalou „seniorskou“ slevou. Ty jsou teď v kurzu čím dál víc, tak zkuste zadat do vyhledávače „dovolená pro seniory 55+“, a určitě budete jen mile překvapeni. Pokud by vás ovšem samotné sicilské pláže, příroda a historie neuchvátili, pak můžete vyrazit i na obklopující ostrůvky, zejména na Liparské a Egadské. Samotný ostrov i s přilehlými ostrůvky stojí za navštívení, byl-li by pro vás přeci jen trochu z neruky, pak nemusíte hledat pouze Sicílii 55+.

Reklama