Zapomeňte na svíčkovou, pozvěte vnoučata na nedělní grilovačku

Máte pocit, že vám ujíždí vlak a nemůžete vnoučatům a dětem nabídnout nic moderního, co se nedělního obědu týká? Pozvěte je na zahradní grilovačku. Stát se opravdovým šéfem grilu není složité, stačí jen znát pár vychytávek, díky kterým oslníte celou rodinu.

 

 

Máte-li na gril připravené velké kusy masa, doporučuje se je předpéct v troubě nebo v mikrovlnce.

Pro zdravější grilování používejte olivový olej. Nejen že uděláte něco pro své zdraví, ale zároveň masu i zelenině dodáte výraznější aroma.

Pokud vždy váháte nad tím, zda je steak už dostatečně propečený, stačí jemně stlačit prstem povrch masa. Je-li měkoučký, znamená to, že maso bude uvnitř ještě krvavé, za to dobře propečený steak musí být pevný a pružný.

Zdroj: Pixabay.com

Chcete-li jídlo mít pikantnější, sáhněte po bylinkách. Například na ryby, zeleninu, vepřové a jehněčí použijte rozmarýn, na drůbež, omáčky a marinády zase estragon. Máta je nejvhodnější do mletého masa a bazalka zase zvýrazní chuť rajčat, ryb a veškerého pečeného masa.

Přejete si maso mít šťavnaté a chutné? Obalte ho v grilovacím koření nebo v kořeněné pastě a kuřecí prsa během grilování potírejte máslem.

Toužíte po křupavé kůrčičce? Získáte jí tím, že maso potřete omáčkou z medu, kečupu a sójovky.

Zdroj: pixabay.com

Rozhodnete-li se grilovat celé kuře, určitě ho během grilování na několika místech propíchněte, unikne tak přebytečný tuk a jídlo bude zdravější.

Grilujete rádi a často, a i přesto vaše dobroty nechutnají tak, jak u vašich známých? Zkontrolujte, na čem grilujete, a vsaďte na osvědčené dřevo nebo dřevěné uhlí.

 

A nakonec nesmí chybět i recept na nevšední přílohu k masu. Tu si zamilují především ti nejmenší. Recept je na 4 porce a celá příprava vám nezabere déle než 20 minut. Se snadnou přípravou vám mohou pomoci i vnoučata.

Toastové minirolády

Co budeme potřebovat:

1 plátek tmavého toastového chleba, 1 lžíce majonézy, 1 plátek uzené šunky, 3 nakládané okurky, mletá červená paprika, pažitka

Příprava:

Z toastového chleba odkrojíme kůrku, poté ho rozválíme, potřeme majonézou, položíme na něj plátek šunky a znovu potřeme majonézou. Okurky nakrájíme na kousky a položíme na šunku. Chleba i s náplní srolujeme, rolky pomažeme vrstvou majonézy, obalíme v mleté paprice a grilujeme. Celou rolku poté nakrájíme na čtyři dílky.

 

Reklama
SDÍLET