Velikonoční sladký věnec

Svátky jara se pomalu blíží a už „v duchu“ připravujeme slavnostní menu nebo drobné pohoštění pro koledníky. Ráda bych se s Vámi podělila o recept, který je velmi jednoduchý a dá se upéct v různých pečících formách.

 

Například v srnčím hřbetu nebo jako velikonoční beránek anebo kdo se bojí, že se úplně nepodaří a bude trošku invalidní s nevyklopeným nosem či uchem, může zkusit jednodušší variantu, v bábovkové formě, která se zaručeně povede.

Co budeme potřebovat:

250 g měkkého tvarohu, 250 g Hery, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 tyčinku s kokosovou příchutí Margot 120 g, 1 prášek do pečiva, 2 ks čokolády Kaštany na polevu, máslo na vytření a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

V míse vyšleháme Heru s cukrem, postupně vmícháváme vajíčka a tvaroh. Přidáme na jemno nastrouhanou tyčinku Margot, spolu promícháme s moukou a práškem do pečiva. Bábovkovou formu s odnímatelným obvodem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těstovou masu a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.  Po vyhladnutí ozdobíme čokoládovou polevou, kterou zhotovíme z čokolád Kaštany, rozpuštěné ve vodní lázni.

Tip:

V případě, že toto těsto upečeme v dortové formě, rozkrojíme, namažeme zavařeninou dle chuti a zdobíme třeba cukrem, čokoládou, šlehačkou s ovocem

Dobrá rada na závěr:

Tato buchta (bábovka, dort, beránek) má velkou přednost – zůstává dlouho vláčná a stále výborně chutná.

Reklama
SDÍLET