Vaříme s Ditou

Obchodní řetězec Albert zná asi každý z nás. Většina zná také jeho volně dostupný magazín Albert v kuchyni plný zajímavých receptů. Málokdo už však ví, že jeho šéfredaktorkou je Dita Pecháčková, která se proslavila především díky vedení měsíčníku Apetit. První květnové dny letošního roku navíc otevřely cestu na pulty knihkupectví její první kuchařské knize s názvem Deník Dity P.

 

Reklama

Tato kuchařka doporučuje svým čtenářům 100 receptů ve 14 kapitolách, které mluví samy za sebe a jistě nenechají vaše chutě na pospas v žádné situaci, ať už vás zaujmou Dětské slasti, jídla Z české hospody, Teplé sladkosti, Piknik, Vyprošťování, Zavařování nebo napínavé kapitoly Po sexu, Mé americké love story či hříšně neodolatelné Dorty. Kniha se mi bohužel zatím do rukou nedostala, a tak nám bude muset vystačit jednoduchý ale originální a chutný recept na vydatnou snídani, letní oběd nebo teplou večeři. Podle receptu z dubnového čísla magazínu si totiž připravíme omeletu s parmazánem.

 

Omeleta s parmazánem

Suroviny: 3 vejce pokojové teploty, 1 lžička strouhaného parmazánu, kousek másla, sůl a pepř (nejlépe čerstvě mleté) a nasekaná pažitka na ozdobení.

V misce rozmícháme vejce, okořeníme je a přidáme strouhaný parmazán. Na středním plameni rozehřejme pánev, na které roztopíme kousek másla. Na roztopené máslo pak nalijeme vaječnou směs a po pár vteřinách opékání ji vařečkou shrneme od okrajů ke středu pánve, aby vejce zůstala místy polotekutá. Hotovou omeletu srolujeme, ozdobíme pažitkou a podáváme čerstvým nebo opečeným pečivem.

Reklama