Rychlá a chutná jídla, které zvládnete i pod širým nebem

Rádi trávíte letní měsíce s dětmi v přírodě? Celodenní túry lesem jsou pro vás jako stvořené. Kempování u táborového ohně doslova milujete a chcete své nadšení předat i vnoučatům? Užijte si pohodu pod širým nebem a připravte si s dětmi jednoduché recepty na táborová jídla, která zachutnají celé rodině.

Vydatná snídaně: Pečený banán s mléčnou rýží

Na čtyři porce budete potřebovat 50 g másla, dva banány, 500 g mléčné rýže, 95 g hořké čokolády a dvě až tři hrsti skořicových polštářků. Jak na to? V litinovém ešusu rozpusťte máslo, opečte v něm banány, vyjměte a nechte stranou. Pak dejte do hrnečku mléčnou rýži, lehce prohřejte, přidejte zpět banán a hořkou čokoládu. Jakmile se začne čokoláda lehce rozpouštět, podávejte posypané rozdrobenými skořicovými polštářky.

Tip: Místo skořicových cereálií můžete použít granolu nebo jiné oblíbené vločky. Pak mléčnou rýži dochuťte lžičkou skořice, abyste nepřišli o její lahodné aroma.

Pečená zelenina s kuřetem nebo klobásou k obědu

Oheň dodá pečené zelenině svou specifickou příchuť, které doma v troubě nedocílíte. Na čtyři porce si připravte čtyři jarní cibulky, čtyři bavorské klobásy nebo kuřecí stehna, jeden lilek a jednu cuketu, dvě předvařené kukuřice, 400 g cherry rajčat, 450 g mix mini paprik, čtyři lžíce olivového oleje, tymián, lístky bazalky a na ochucení sůl, pepř a sladkou papriku.

Pokud jste si vybrali recept s klobásou, pak nakrájejte cibulky a klobásy na špalíčky, lilek a cuketu na půlměsíčky, kukuřici na kolečka, rajčata a papriky přepulte. Zakápněte olejem, přidejte bylinky, papriku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na čtyři připravené archy alobalu a důkladně zabalte do pevných balíčků. Alobal se zeleninou položte na mřížku a nechte grilovat asi deset minut. Poté balíček otevřete a grilujte, dokud nebude klobáska i zelenina pěkně opečená. Pokud se rozhodnete pro kuřecí stehna, okořeňte je zvlášť a následně přidejte k zelenině. Balíček na ohni opékejte 40 minut a pak teprve otevřete a dopečte kůrku.

Co k večeři?

Opékané špekáčky jsou sázkou na jistotu, co ale vyzkoušet něco jiného? Zapečené topinky si zamiluje každý. Na čtyři porce budete potřebovat jednu červenou cibuli, 400 g žampionů, dvě červené papriky, 350 g rajčat, čtyři lžíce rostlinného oleje, sůl a pepř, osm krajíců kváskového chleba, 150 g uzeného sýra a na ozdobení hladkolistou petržel.

Před tím, než odjedete na výlet, si připravte zeleninovou směs. Červenou cibuli nakrájejte najemno, žampiony na plátky, papriky na malé proužky a rajčata na kostičky. Na oleji osmahněte nejprve cibulku, pak přidejte žampiony, osolte, a až žampiony začnou zlátnout, přidejte papriku s rajčaty. Dosolte, opepřete, duste deset minut a nechte vychladnout. Přendejte směs do uzavíratelné nádoby a vezměte s sebou na výlet. Na roštu pak opečte topinky. Lehce je potřete olejem, navršte zeleninou, zasypte strouhaným sýrem a nechte zapéct. Před podáváním posypte petrželí.

Nakupte suroviny i outdoorové vybavení na jednom msítě

Vše potřebné na výlet, několikadenní kempování u řeky i na večerní opékání u táborového ohně pořídíte například v obchodech Albert. Díky nové sběratelské kampani se navíc můžete těšit i na outdoorové vybavení včetně produktů od prověřených značek Husky a Varta. Na výběr je celá řada produktů na kempování pro jednotlivce i celou rodinu. Nechybí sada kempinkového nádobí, příborový set, termosky, voděodolné deky, turistické batohy Husky nebo spací pytle, které zahřejí i v -10°C. Děti budou nadšené třeba z praktické čelovky nebo baterky s motivem oblíbených Mimoňů.

 

 

Reklama