Piňa colada – sladký ananas zasnoubený s lehkostí kokosů

Oblíbenec barových pultů zasazených do horkého písku Karibských ostrovů dorazil do českých ledniček. My si dnes prozradíme jak namíchat světoznámý koktejl Piňa colada a i její přípravu v podobě lahodného studeného dezertu. Jejich příprava zabere sotva pár minut a na své si přijdou i ty nejnáročnější chuťové buňky.

Suroviny na koktejl: bílý rum, kokosové mléko či sirup, ananasová šťáva nebo džus.

Reklama

V mixéru smícháme ananasový džus a kokosové mléko. Dle chuti můžeme osladit. Do sklenic nalijeme bílý rum a dolijeme namíchanou ovocnou směsí. Milovníci domácích koktejlů ale přišli na vylepšenou variaci:

v šejkru či mixéru smícháme 4 cl bílého rumu, 1 cl kokosového sirupu, 2 cl smetany, 8 cl ananasového džusu a 4 – 6 kostek ledu. Rozlijeme do skleniček a ozdobíme plátky citrónů nebo snítkou máty.

Suroviny pro dezert – rozpis pro 3 větší porce: 4 polévkové lžíce běžného tmavého rumu, 3 – 8 lžic strouhaného kokosu, 1 střední plechovka ananasu – kousky, 250 ml smetany (31%), 1 balení kokosového pudingu (nejlépe Olé od Dr. Oetker).

Ananas scedíme do vyšší nádoby, zhruba jednu polovinu ovoce přidáme ke šťávě a druhou odložíme stranou. Přidáme strouhaný kokos, nevařený puding, smetanu i rum a vše vyšleháme ručním šlehačem do hladka, tedy zhruba 3 minutky.  Do servírovacích misek nebo pohárků poklademe na dno kousky ananasu, nandáme vyšlehaný krém, vše zasypeme zbytkem kokosu a dozdobíme pár kousky ananasu. Dáme na chvíli vychladit a podáváme.

Reklama