Než se pustíme do pečení

Nejkrásnější svátky roku již klepou na dveře. Určitě mnoho hospodyněk má v myšlenkách naplánováno, jaké cukroví letos napeče. Než Vaším bytem zavoní první pečivo, je nutno si rozmyslet, co vše budeme potřebovat. Neuškodí si připomenout několik informací, aby se vše povedlo a sklidilo patřičný úspěch.
Aromatické přísady

Skořice se řadí mezi klasické vánoční koření. Mletá se hodí většinou do každého těsta, protože mu dodává nádhernou vůni.

Vanilka je nejdůležitějším kořením na pečení. Uvnitř lusku je aromatická dřeň, která zlepší krémy a máslová těsta.

Hřebíček má velmi intenzivní chuť i vůni, takže s ním musíme šetřit.

Pomeranč a citrón – přidáme-li vymačkanou šťávu či nastrouhanou kůru, těsto nebo krém získá velmi zajímavé osvěžující aroma.

Čokoláda jako přísada do náplní nebo jako poleva cukroví ozdobí a zjemní.

Kokos se používá jako jedna z přísad do cukroví anebo na zdobení – posypání.

Mandle a ořechy používáme do těsta namleté co nejjemněji a na zdobení jsou vhodná celá jádra.

 

Kdy začít péct?

Perníčky už tři týdny před svátky, protože potřebují delší čas na změknutí a odležení. Pak se dáme do pečení sušenek, lineckého, oříškového cukroví., ovocných chlebíčků a štoly. Nakonec přijde na řadu nepečené cukroví a vánočka.

Kam s ním?

Použít můžeme plechové krabice, dózy. Papírové obaly vyložené alobalem jsou vhodné pro perníčky a rohlíčky, které potřebují nasát okolní vzdušnou vlhkost, aby zvláčněly. Cukroví skladujeme v chladném prostředí při teplotě 10-15 stupňů.

Reklama
SDÍLET