Moučník s ovocem

Léto nám nabízí různé druhy ovoce. Pokud jej nebudete zavařovat anebo dělat marmeládu, dobrá varianta je upečení moučníku. Existuje velké množství receptů s ovocem. Dovolím si vám, milí čtenáři, nabídnout můj osvědčený včetně vlastních fotografií.

 

Co budeme potřebovat:

1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, polovinu másla, 1 zakysanou smetanu, 12 čerstvých broskví nebo jiné ovoce dle možnosti a chuti

 

Příprava:

Ušleháme cukr s vajíčky do pěny, přidáme hrnek mouky, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, další hrnek mouky s práškem do pečiva. Dáme na vymaštěný a vysypaný plech (těsto je trošku husté). Na kousky nakrájíme broskve a poklademe na těsto. Pečeme asi 30 minut při teplotě 190-200 stupňů.

Pár tipů na závěr:

– do těsta je možno přidat 1 lžíci strouhaného kokosu

– po vychlazení můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo ozdobit kopečkem šlehačky

 

Přejeme dobrou chuť!

Reklama
SDÍLET